zaterdag 30 mei 2009

De vondst van het ei

Vandaag werd in het park Spoor Noord tijdens de spoorwegwerkzaamheden een uniek ei gevonden. Nu worden er natuurlijk wel vaker eieren gevonden, maar dit ei is wel degelijk een heel erg bijzonder exemplaar.
Om te beginnen zijn er de afmetingen die buitengewoon zijn. Slechts heel weinig nu nog levende dieren leggen zulke grote eieren. Om u een voorbeeld te geven, dat van de struisvogel is 27 keer kleiner. Ook blijkt het om een ei te gaan dat al enkele honderden jaren oud is. Vreemd genoeg is het zo intact dat het lijkt alsof er zelfs nog leven in zit. In theorie kan dat aangezien het ei al die jaren diep in warme kleigrond bewaard is gebleven.

De vraag is nu natuurlijk of dit ei ook kan uitkomen en zo ja, wanneer dat zal gebeuren en wat voor levend wezen er zal tevoorschijn komen dan. Momenteel is deze bijzondere biologische vondst naar de Antwerpse zoo overgebracht en ben ik het bewuste ei met verschillende collega-biologen uit heel Europa aan het onderzoeken.
Met deze blog willen we jullie op de hoogte houden van onze bevindingen. Indien u zelf theorieën hebt over het ei en van welk dier het afkomstig is, dan mag u die vanzelfsprekend kenbaar maken.

9 opmerkingen:

  1. de foto slaat alles - bart :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't Schijnt dat die bouwvakkers nogal in paniek waren toen dat ze op dat ei botsten! Ben benieuwd van waar dat afkomstig is... Allee, ciao! Koenraad

    BeantwoordenVerwijderen
  3. fantastisch. eindelijk nog eens een unieke vondst in ons land. U verdient een nobelprijs, professor.

    Geert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allé. Voor welke reclamecampagne of promostunt hebben ze dat nu weer uitgevonden. Ik vind het persoonlijk niet zo aangenaam om als klein kind behandeld te worden met al dat toneeltjespelen rond "een mysterieus groot ei", sorry.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. promostunt of niet, best leuk gevonden. benieuwd hoe het verder loopt.
    dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zoek niet verder: in een verre trip heb ik ook dergelijk ei tegengekomen. Het is het ei van de zéér zeldzame vogelbek-langstaart-johannespalmboompit-kikker. Kortweg ook wel springpad genoemd.
    Hij zal volgende week maandag uit het ei komen en zal alle politiekers die loze beloften gedaan hebben - die ze van zen leven niet kunnen houden - met partijprogramma en al op gruwelijke wijze verslinden. Geen enkele maar dan ook geen enkele politieker zal het overleven ...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik gok op 'n stunt in voorloop naar de Zomer van Antwerpen. Wat heb ik nu gewonnen?

    Grtz, Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geachte collega ornitholoog,

    wetenschappelijk kan het zowel een ei zijn van 't rood Genezke als van de sinds lang dood gewaande Leterminodor of van het wroetend Dekkerke. Hun eieren lijken sprekend op mekaar, alleen hun grootte verschilt.
    Het rotte ei van 1889 was ongetwijfeld van een somerse Vink, gezien de typisch walgelijke stank.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zal wel een reclame stunt zijn . verder op het internet vind ik niets over het ei . misschien springt er zondag een eerlijke politieker uit . dat is al even ongeloofwaardig als het ei zelf , maar als het echt is van wat is het afkomstig ? om al die jaren in de grond te zitten , is het wel proper vind je niet ?

    BeantwoordenVerwijderen